hosgeldiniz

Kazandiracagina inandigim hisse senetlerini sizlerle paylasacagim. Senet secim kriterlerim oncelikle teknik analizdir. Asli astari olmayan hikayelerin pesine gitmem ve beni izleyenlere de bunu onermem. Oncelikle isin "TRADE" tarafina odaklanacagim ve bildiginiz gibi "TIME IS MONEY!". Buradaki felsefe "bilgiyi paylasalim ve herkes para kazansin".Bu site herhangi bir hisseyi alin veya satin amacli yazilmamaktadir.SUNU UNUTMAMAK GEREKIR KI BORSA HIC BIR ZAMAN %100 DOGRU CIKMAZ, RISK FAKTORUNU HESABA KATMAK GEREKIR. GENEL EKONOMI ILE ILGILI VEYA DIGER HABERLER BORSADA TUM HESAPLARI DEGISTIRIR. YATIRIM YAPARKEN BUNU GOZONUNDE TUTMANIZ GEREKIR. Kararlari gene kendiniz verin lutfen.Site'mde yazdigim hisseler teknik analizdir,YATIRIM TAVSIYESI DEGILDIR...

a

Kendi aldigim hisseleri veya bazi hisselerin destek ve direnc fiyatlarini surekli yazdigim icin bunlari kacirmamak icin sizlerin blogu guncel olarak takip etmenizde fayda var... Kaciranlar sayfa ilerleterek bunlari bulabilir. Yazdigim herbir "hisse senedi bilgilerini" hisselerin kendi sayfalarindan da takip edebilmek icin, solda HISSELER'in kodlari yazili sayfalara tiklayarak da bulabilirsiniz...Teknik analizini sormak istediginiz hisseler icin ANA SAYFA yanindaki HISSE SORUNUZ bolumune sorunuzu veya yorumunuzu yazabilirsiniz. Ben hisselerin mumkun oldugunca destek noktalari yazmaya calisiyorum. Satis kararini size birakiyorum. Bana sorarsaniz cevaplarimi da yazarim.

26 Mayıs 2014 Pazartesi

IMF’DEN KONUT UYARISI: TURKIYE’DE KONUT FIYATLARI YUKSEK

IMF BASKANI CHRISTINE LAGARDE, ALINAN CESITLI MAKROIHTIYATI ONLEMLERE

KARSIN TURKIYE, ISRAIL VE ISVICRE’DE KREDI BUYUMESI VE KONUTTA FIYAT
ENFLASYONUNUN YUKSEK OLDUGUNU BILDIRDI.
    LAGARDE, AVRUPA MERKEZ BANKASI’NIN LIZBON’DA DUZENLEDIGI "DEGISEN FINANSAL GORUNUM ICINDE MERKEZ BANKACILIGI PARA
POLITIKASI" FORUMUNDA "YENI NORMAL’DE PARA POLITIKASINI YONLENDIRMEK" BASLIKLI BIR KONUSMA YAPTI.
    2008 KURESEL KRIZININ EKONOMIK ONLEMLERLE ILGILI TEMEL
INANCLARI SARSTIGINI, FINANSAL KRIZLERIN ASIRI MALIYETLI, TAMAMEN
TEMIZLENMESININ ISE UZUN VE KARMASIK BIR SUREC GEREKTIRDIGININ ACIK OLDUGUNU BELIRTEN LAGARDE, "KRIZ AYNI ZAMANDA FINANSAL ISTIKRAR VE  ONU KORUMANIN TEMEL BIR POLITIKA HEDEFI OLDUGUNU ACIKCA ORTAYA KOYDU" DEDI.
   
    -"IHTIYATI POLITIKALAR PLANLANDIGI GIBI CALISMIYOR"-
   
    "FINANSAL ISTIKRARIN SAGLANMASI PARA POLITIKASINA MI BIRAKILMASI?" DIYE SORAN CHRISTINE LAGARDE, "EN IYI SONUC ICIN FINANSAL ISTIKRARA ADANMIS VE FINANSAL RISKLERLE DOGRUDAN SAVASACAK POLITIKALARA VE ENSTRUMANLARA GEREK VAR. BU ARACLAR ICINDE KREDI/DEGER ORANI SINIRLARI VE KONJONKTUREL SERMAYE TAMPONLARI GIBI HEM MAKRO HEM MAKRO IHTIYATI POLITIKALAR BULUNUYOR. AMA, IHTIYATI POLITIKALAR PLANLANDIGI GIBI CALISMIYOR. OZELLIKLE GELISMIS ULKELERDE OLMAK UZERE TAM TESEKKULLU
MAKROIHTIYATI CERCEVELERLE ILGILI GORECE SINIRLI DENEYIM VAR. KESIN BIR
REHBERIMIZ YOK" GORUSUNU SAVUNDU.
   
    -TURKIYE’YI ORNEK VERDI-
   
 
CHRISTINE LAGARDE, IMF’NIN DENETIMLERININ BAZI DURUMLARDA FINANSAL ISTIKRARI KORUMAK VE FINANSAL GELISMELERIN EKONOMIYE RISK OLUSTURMASINI ONLEMEK ICIN GETIRILEN, "ZORUNLU KARSILIK ORANLARI, KREDI/DEGER ORANI, AKTIF RISK AGIRLIKLARI, GENEL PROVIZYONLAR VE LIKIDITE POLITIKASI" GIBI UYGULAMALARDAN OLUSAN "MAKROIHTIYATI" ONLEMLERIN IYI CALISTIGINI ORTAYA KOYDUGUNU BILDIRDI.
BANKALARIN KISA VADELI DIS BORCLARINI 2008-2013 ARASIDA YARI YARIYA INDIREREK YUZDE 27’YE ULASTIRAN KORE’YI ORNEK VEREN LAGARDE, SON DONEMDE HONG-KONG’DA DA EMLAK FIYATLARININ YATAY HALE GELDIGINI, KREDI/DEGER ORANLARININ DUSTUGUNU KAYDETTI. LAGARDE, "YINE DE ISRAIL, ISVICRE VE TURKIYE GIBI DIGER ULKELERDE KREDI BUYUMESI VE KONUTTA FIYAT ENFLASYONU CESITLI MAKROIHTIYATI ONLEMLERE KARSIN YUKSEK KALDI" DEDI.
   
    -"IHTIYATI POLITIKALAR EKSIKSE PARA POLITIKASI DEVREYE GIRMELI"-
   
    "CALISMASI ICIN TUM CABA GOSTERILMESINE KARSIN IHTIYATI POLITIKALAR HALA EKSIKSE NE OLACAK?" DIYE SORAN LAGARDE, "BU DURUMDA PARA POLITIKASININ, ORTAYA CIKAN FINANSAL DENGESIZLIK RUZGÂRINA KARSI FAIZ ORANLARINI KULLANARAK FINANSAL ISTIKRARI GUVENCE ALTINA ALMAYA YARDIMCI
OLMASI GEREKIR" DEDI. LAGARDE KONUSMASINI SOYLE BITIRDI:
    "BURADA KRIZ SONRASI DUNYADA PARA POLITIKASININ KONTURLARINI TANIMLAMA YOLUNDA KURESEL BIR CABANIN BIR PARCASI OLARAK TOPLANDIK. BU YENI ORTAMDA PARA POLITIKASININ TEMEL ILKELERINDEN BAZILARI KORUNMAYA DEGER, DIGERLERININ ISE GOZDEN GECIRILMEYE IHTIYACI VAR. BU BAGLAMDA YANITLARDAN COK SORULAR SORDUGUMUZUN FARKINDAYIZ.
ANCAK SORULARIN ONEMLI OLDUGUNU BILIYORUM."

Hiç yorum yok: